Fax : + 90 312 220 0439

Ata Mah.Lizbon Cad.No:95/3 ÇANKAYA/ANKARA

-Ameliyathaneler,Temiz Odalar,Sağlık Merkezleri
-Labaratuvarlar,Bilgi İşlem Merkezleri,Toplantı Salonları
-Yüzme Havuzları,Spor Salonları,Okullar
-Zirai Ürün Kurutma Depolama,Ürün Muhafazası
     Genel manada endüstriyel amaçlı veya konfor amaçlı olarak kullanılan klima santralleri ortamın nem, sıcaklık ve basınç durumunu kontrol altına almak amacıyla bir otomatik kontrol sistemi yardımıyla kullanılan cihazlardır.
     Bir insanın konfor halinde bulunması sadece havanın sıcaklığına bağlı değildir. Havanın nemi , hareketi, temizliği ve civar yüzeylerinin ortalama sıcaklığı konfora etki eden parametreler arasındadır. Konfor hissi açısından izafi nemin belirli bir yüzde ile artmasının insan vücudu karşısında sıcaklık artışı olması ile algılanır. Yine ortamdaki hava hızının artışı insanlarda üşüme hissi oluşturur.
     Endüstriyel klima santrallerinde ise üretimin uygun çevresel şartlar altında yürütülmesinin sağlanması ve depolanan malzeme veya ürünlerin korunması için endüstriyel yapılar içinde optimum şartların sağlanmasıdır. Bu sistemlerde önemli olan üretim için gerekli şartlar sağlanırken aynı zamanda görevli personelin verimini arttırmak ve rahatsız olmalarını engellemek (konforuna sağlamak) için uygun şartların gerekli kontrol sistemleri ile sağlanmasıdır. Endüstriyel klima santrallerinin kullanım alanları ise nerdeyse hayatımızın her safhasında …..tekstil, şekercilik, tütün, gıda, kimya, maden, zirai alanlar
     -% 100 Taze Havalı Klima Santrali : Atmosferik ortamdan alınan hava gerekli filtrasyon sistemlerinden (kaset filtre ,torba filtre ,Mini Plate Filtre , Karbon Filtre ,Hepa Filtre...) geçirilerek şartlandırılması gereken ortama ısıtma , soğutma ,nem alma, nemlendirme işlemlerinin ardından verilmesi

     -Karışım Hücreli Klima Santrali : Atmosferik ortam ve şartlandırılan mahalin durumuna göre oransal olarak hesaplanarak klima santralinin alması gereken hava temin edilebilir. Gerektiğinde %100 taze havalı, gerektiğinde tamamen şartlandırılan mahalden gerektiğinde ise iki ortamdan da karışım halinde değişken debili hava sağlanabilecek bir sistemdir. Isıtma, soğutma , nem alma , nemlendirme işlemlerinin ardından mahal şartlandırılır.

     -Isı Geri Kazanımlı Klima Santrali: Mahalden atmosferik ortama atılan havanın enerjisini geri kazanırken aynı zamanda havanın bir kısmının ve/veya tamamın geri sisteme kazandırılmasını sağlayan klima santrali tipidir.
     Haberleşebilir kontrol panelleri uygun protokollerle (Modbus ,Canbus…) kullnıcıların bilgisayar , dokunmatik panel , cep telefonu , tablet gibi cihazları ile uzaktan takip kontrolünü sağlanabilir. Bu sayede gerekli prosesler için scada ile data tutulabilir, gerekli veriler ileri zamanlarda takip edilebilmektedir. İstenirse eğer belirlenen limitler dışında ise sensörler kullanıcılara SMS atılabilir , MAİL atılabilir sistemler kurulabilir.



     Chiller (Su soğutma gurubu) cihazlarınızın otomasyon sistemlerini güncelleyebilir. Günümüz şartlarına uygun şekilde arıza anında sms özelliği , bina merkezi sistemine (scada) entegre ederek pc, telefon üzerinden takip ve  kontrolünü sağlayabiliriz.



     Kazan daireleri için kurulan dış hava kompanzasyon sistemi ile dış hava sıcaklığına göre ısınma sıcaklığı yani ısıtma zon gidiş ve dönüş su sıcaklığı (ΔT) ayarlanarak daha az yakıt ve inşalar için daha yüksek konfor sağlanır.

     Kurulacak otomasyon sisteminde dış hava sıcaklık sensörü verisi ile su sıcaklığı kompanze değeri hesaplanarak 3 yollu vana %'si P.I.D. formülü ile hesaplanarak vana konumu değiştirilir.
     Gidiş suyu ve dönüş suyu sıcaklık farkına (ΔT) göre ısıtma sistemi pompası debisi değiştirilerek gerekli enerji suya verilmeye çalışılır.
     Binalarda kuzey ve güneyde ayrı zonlar olması gereklidir. Bu zonların sıcaklık seti otomasyon sistemi ile ayrı ayrı hesaplanarak kazan su sıcaklığı set değeri ve güney zon sıcaklığı seti sürekli olarak değiştirilir. Bu sayede hem kullanıcılar için konfor hemde yakıt tasarrufu sağlanmış olur.
     Unutulmamalıdır ki sürekli olarak enerji sarfiyatını umursamadan çalışan bir sistem


KLİMA SANTRALİ OTOMASYON SİSTEMİ

Senaryo Tipine Göre Otomatik Kontrol Cihazları

     Konvansiyonel olarak kullanılan otomatik kontrol cihazları üzerinde olan ekranlar ve tuş takımı yardımıyla kullanıcının gireceği parametreleri ve set değerlerini kullanabilmelerini sağlamaktadır. Standart klima santrali senaryoları parametreler yardımı ile seçilebilir. Kontrol sistemi ile saha elemanları (sıcaklık sensörleri , nem sensörleri , vana motorları , hava kalite sensörleri …) birbiri ile uyumlu seçilmelidir (0..10V, Pt1000,NTC...).